MENIU

Scrie un scenariu pentru Sebastian Stan, actorul american de origine română de la Hollywood

L-ai urmărit în Avengers, I, Tonya, Captain America, Black Swan sau Gossip Girl, iar acum ai posibilitatea să îi oferi rolul în care îți dorești să îl vezi. 

Scenariști și scriitori, profesioniști și neprofesioniști din România sunt provocați să scrie un scenariu pentru Sebastian Stan, actorul american de origine română de la Hollywood. Concursul de scenarii WRITE A SCREENPLAY FOR este organizat de Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe, cu scopul de a dezvolta unul sau mai multe scenarii având în rolul principal un actor cu reputație internațională. Competiția este lansată cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului.

Prima ediție a concursului de scenarii WRITE A SCREENPLAY FOR presupune scrierea unui outline pentru actorul Sebastian Stan. Propunerile sunt așteptate la adresa info@cinemascop.eu până pe 26 martie 2019, ora 23:00, ora României.
Autorii sunt invitați să trimită: un rezumat/logline (un paragraf / sinopsis scurt), un outline/sinopsis care rezumă povestea (1 pagină) pentru lungmetraj sau un outline/sinopsis care rezumă povestea (3 pagini) pentru seriale de TV de 6 episoade, o secvență relevantă de dialog pentru Sebastian Stan ca personaj principal (3 pagini) și un CV profesional care să includă datele de contact.

Un juriu format din Alexandru Baciu și Silvia Popescu va desemna proiectele finaliste. Rezultatul va fi făcut public în data de 8 aprilie 2019. Autorii proiectelor finaliste vor putea participa un workshop de dezvoltare în perioada 10-17 aprilie 2019, la București.

Timp de o săptămână, aceștia vor participa la o perioadă de lucru activ, individual și în grup, cu scenariști și superviseri cu experiență pentru dezvoltarea outline-urilor propuse. Proiectele astfel dezvoltate vor fi analizate de un panel de specialiști, împreună cu Sebastian Stan, care participă în calitate de Mentor.

Pe data de 18 aprilie 2019, vor fi anunțate public proiectele câștigătoare, adică acele proiecte pe care specialiștii consultați le văd dezvoltate în scenarii. HBO Europe și Asociația Cinemascop vor susține dezvoltarea proiectelor alese până la faza de scenariu.

Autorii proiectelor câștigătoare vor primi o primă de dezvoltare nerambursabilă în valoare de 1000 EUR pentru dezvoltarea proiectelor până la faza de scenariu. Proiectele vor fi înscrise automat la asociațiile legale de protecție a drepturilor de autor cu contribuția organizatorilor. Scenariile trebuie încheiate până la data de 1 octombrie 2019.
Mai multe detalii despre condițiile îndeplinite pentru concurs: http://filmedefestival.ro/wsf/regulament-de-concurs/.

Mai multe articole despre:
null