MENIU

Scotland Yard caută lesbiene, homosexuali şi transexuali pentru a apăra familia regală britanică

Foto: dailymail.co.uk

Scotland Yard recrutează poliţişti homosexuali, transexuali sau membri ai minorităţilor etnice pentru paza familiei regale.

Poliţia Metropolitană a publicat un anunţ intern prin care invită "grupurile speciale" să aplice pentru a apăra familia regală la Buckingham Palace, Windsor Castle şi Balmoral. Recrutarea a fost ordonată în condiţiile în care se consideră că nu există suficienţi ofiţeri din grupurile minoritare în garda regală, scrie Daily Mail.

Anunţul făcut de Royalty Protection Branch din cadrul Scotland Yard (departamentul poliţiei însărcinat cu apărarea familiei regale), cunoscut şi ca SO14, invită ofiţerii din toate categoriile să aplice. "Ofiţerii de succes se pot aştepta să lucreze la palatele din Londra sau la Windsor Castle, iar ofiţerilor li se va cere să meargă în deplasări în Scoţia. Sunt binevenite în special cererile femeilor, lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transexualilor, membrilor comunităţilor de culoare sau etnice, pentru că aceştia nu sunt reprezentaţi suficient în SO14", scrie în anunţ. Candidaţii trebuie să aibă pregătire în folosirea armelor şi vor lucra în ture de 12 ore. 

Fostul comandant al Poliţiei Metropolitane, John O'Connor, a criticat această măsură. "Din punctul de vedere al echităţii morale şi sociale, este doar o paradă", a subliniat el. "Acestea sunt slujbe groaznice, pe care nu le vrea nimeni. Ce poate fi mai groaznic decât să stai într-o cabină ruginită şi veche ore la rând?", a adăugat el.

Formată în 1983, această unitate de elită asigură protecţia familiei regale 24 de ore pe zi. Circa 400 de ofiţeri se ocupă de circa 20 de membri ai familei regale şi de reşedinţele lor.

 

Mai multe articole despre:
Scotland Yard Buckingham Palace