MENIU

Scor USR alegeri - Situatia la europarlamentare 2019

scor usr alegeri

Scor USR alegeri - Realitatea.net va tine la curent cu rezultatele exit poll inca de la ora inchiderii urnelor. Cele mai rapide si mai precise rezultate le gasiti aici.

Scor USR alegeri - Rezultatele exit poll dar si rezultatele finale vor putea fi vazute in premiera pe realitatea.net. Intre timp insa aveti cele mai proaspete sondaje de opinie dinaintea alegerilor europarlamentare de duminica.

Iata un sondaj IMAS comandat de Europa FM:

Scor USR alegeri . Astfel, dacă scrutinul ar avea loc acum, liberalii ar obține cele mai multe voturi, adunând mai mult de un sfert din opţiunile electoratului care anunţă că se prezintă la vot.

La europarlamentare 2019, PNL ar obține 25,6%, urmat de PSD cu 21,7%, iar pe locul al treilea se clasează Alianţa 2020, formată din USR şi PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş, cu 16,4% – într-o scădere cu mai mult de un procent faţă de luna martie.

Cresc însă, în preferinţele alegătorilor Pro-România – formaţiunea condusă de Victor Ponta: 11,7%, UDMR si PMP: 5,6%. În timp ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, mai pierde jumătate de procent faţă de luna trecută şi ajunge la 12,2%.

În ce priveşte alegerile prezidenţiale, dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, Klaus Iohannis s-ar afla pe primul loc: are 42,7%, de două ori şi ceva mai mult decât următorul candidat: Călin Popescu Tăriceanu, de la ALDE, 18,3%.

Pe locul 3 s-ar situa Victor Ponta, de la Pro România: 14,5 procente. Iar 10 sau mai puţine procente ar avea – în ordine descrescătoare – Dacian Cioloş (10%), Liviu Dragnea (8,7), Dan Barna (2,5), Eugen Tomac (2,2) şi Kelemen Hunor (1.2).

De menţionat că – până acum, singurul care şi-a exprimat intenţia de a candida la prezidenţiale este actualul şef al statului.

Scor USR alegeri . Când trebuie să aleagă doar dintre reprezentanți ai actualei puteri și dintre cei ai partidelor așa-zis de stânga, Călin Popescu Tariceanu strânge cele mai multe voturi: 35,7%, urmat de Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, cu 20,3%, pe locul 3 Liviu Dragnea cu 16,9%, apoi Victor Ponta – cu 15,7% și comisarul european Corina Crețu – cu 5,8%.

În tabara opoziției apar trei nume: Klaus Iohannis, Dacian Cioloș și – în premiera – Laura Codruța Kovesi – direct pe locul doi în opțiuni. Dacă oamenii ar avea de ales doar între acești trei candidați, șeful statului ar obtine 49,4%, LCK 32,1 și Dacian Ciolos doar 14,6.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut intre 12 si 25 aprilie, prin telefon. Au raspuns 1.010 persoane cu varsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de:+/- 3.1%.

Iata rezultatele unui sondaj de opinie al Academiei Romane:

Scor USR alegeri . Peste 39% dintre români vor merge „sigur” la vot, pe 26 mai, arată Barometrul de Opinie Publică al României lansat luni, iar PSD şi PNL au fost alese în egală măsură de aceştia, având scoruri apropiate în intenţiile de vot.

Barometrul a fost realizat de Academia Română, LARICS – Laborator pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu”.

Sondajul de opinie este „cel mai amplu tablou al societăţii româneşti, pe toate dimensiunile: politică (alegerile europarlamentare), economică, socială,  etnică, religioasă, politică externă şi de securitate”.

Începând cu acest an, Academia Română va lansa, primăvara şi toamna, Barometrul de Opinie Publică al României.

76,4% dintre repondenţi sunt de părere că lucrurile în România merg într-o direcţie greşită. Procentul este asemănător cu cel din ultimii doi ani.

Scor USR alegeri . Legat de Europa, 54,7% sunt de părere că direcţia este bună şi 30,6% cred că merg într-o direcţie greşită.

Cei care sigur merg la vot au ales: PSD – 26,4 %, PNL – 26,1%, Alianţa 2020 – 20,1%, Pro România – 8,5%, ALDE – 8,2%, UDMR – 4%, PMP – 3,5%, şi UNPR – 1%.

Iata rezultatele unui sondaj comandat de Parlamentul UE

Scor USR alegeri . Un nou sondaj de opinie comandat și publicat de Parlamentul European arată o cădere dramatică a PSD.

Pe primul loc în sondajul realizat în vederea alegerilor europene 2019 din 26 mai se situează PNL cu 25,2%.

PSD vine pe doi cu 21,5%.

Pe locul trei, în urcare, se situează Alianța USR PLUS, cu 17,7%, iar pe patru vin cei de la ALDE cu 12,7%.

Partidul fostului premier Victor Ponta Pro România vine pe cinci cu 11,2%, iar UDMR pe șase cu 5,1%.

Potrivit sondajului, PMP nu ar trece pragul electoral, fiind cotat doar cu 4,7%.

Raportul Kantar pentru Parlamentul European preia datele sondajului realizat de IMAS pe 5 aprilie.

Iată și evoluția intențiilor de vot în cazul principalelor partide

Scor USR alegeri . Biroul Electoral Central a stabilit ordinea partidelor pe buletinele de vot de la alegerile europarlamentare 2019.

Europene 2019. Ordinea a fost stabilită prin tragere la sorți, anunță BEC, într-un comunicat de presă.

Iată ordinea partidelor pe buletinele de vot la europarlamentare 2019:

1. PSD

2. Alianța 2020 USR - Plus

3. Pro România

4. UDMR

5. PNL

6. ALDe

7. PRODEMO

8. PMP

9. Partidul Socialist România

10. Partidul Social Democrat Independent

11. Partidul România Unită

12. Uniunea Națională pentru Progresul României

13. Blocul Unității Naționale - BUN

14. Greforiana-Carmen Tudoran

15. George-Nicolae Simion

16. Peter Costea

Realitatea TV va prezenta duminică, la ora 21, rezultatele exit poll-ului realizat de Curs și Avangarde pentru alegerile europarlamentare.

Centrul de sociologie Urbană și regională, CURS, și Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde sunt sigurii operatori acreditați de Biroul Electoral Central pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne la alegerile pentru Parlamentul European.

Sondajul va fi efectuat la nivel național, iar datele vor fi prezentate imediat după încheierea votului.

Mai multe articole despre:
scor usr alegeri