MENIU

Şcolile de vară ale partidelor, prilej de atacuri politice: "Udrea număra chiloţii salvamarilor"

Foto: NewsIn

Se pare că politicenii din Coaliţie nu scapă nicio ocazie pentru a lansa un nou atac asupra colegilor de guvernare. Prezenţi la şcolile de vară ale partidelor, liderii PSD şi PD-L s-au întrecut în declaraţii în faţa tinerilor prezenţi la discuţii.

Elena Udrea a fost ţinta mai multor atacuri din partea liderilor PSD. Vicepreşedintele social-democrat, Liviu Dragnea, a numit-o pe Udrea "Regina Salvamarilor". "Am o datorie morală faţă de voi, să ne iertaţi că am acceptat ca Ministerul Tineretului să fie preluat de nişte persoane care şi-au bătut joc de noţiunea de tineret, pentru asta eu vă cer iertare (...) Vreau să vă cerem iertare că am acceptat să se înfiinţeze Ministerul Turismului şi că am acceptat, spun exact, că am acceptat ca acest minister să fie gestionat de Regina Salvamarilor - chiar o spun cu bună credinţă şi cu admiraţie (râsete în sală, n.r.) Singura acţiune care mi-a rămas în minte este că stătea cu fluierul în gură şi număra chiloţii salvamarilor", a afirmat liderul PSD.

Nici Marian Vanghelie nu s-a lăsat mai prejos. "Eu lui Elena Udrea, îmi pare rău, n-am apucat să-i fac nimic, dar nu e timpul pierdut (râsete în sală, n.r.) Viaţa se schimbă, eu am mai spus, din păcate, biologic, Traian Băsescu se duce. Eu voi veni. Nu ştiu unde, dar voi veni", a spus primarul sectorului 5, în faţa tinerilor social-democraţi.

Colegii de coaliţie ai social-democraţilor au sărit şi ei la atac. Ioan Oltean, vicepreşedinte PD-L, a declarat sâmbătă, la şcoala de vară a partidului, că "broscoiul PSD îi stă în gât". "Spuneam într-o conferinţă de presă că am încercat să înghit broscoiul PSD. Uite, aici îmi stă", a spus Oltean arătând spre propriul gât. "Urcă şi coboară, urcă şi coboară. Sper ca în zilele astea să-l dau afară definitiv şi irevocabil", a adăugat vicepreşedintele el, în aplauzele sălii.  

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur le-a cerut tinerilor din partid să fie activi în campania electorală şi a evoluat şansele candidaţilor. Dacă Mircea Geoană se află într-o poziţie incertă din punct de vedere al susţinerii partidului, Crin Antonescu "nu poate fi Obama chiar dacă ar sta la soare câteva săptămâni".

Atacurile politice dintre liderii partidelor de gurnare au loc pe fondul unor relaţii din ce în ce mai tensionate în Coaliţie şi cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, ce vor avea loc pe 22 noiembrie.