MENIU

Şcoli din toată ţara nu vor putea primi elevi pentru că nu au fost terminate

Foto: Realitatea TV

Reparaţia şcolilor a început cu tam-tam toamna trecută sau la începutul acestui an şi s-a încheiat în stil românesc: în fiecare judeţ, multe şcoli au rămas neterminate pentru că firmele de contrucţii nu au mai primit nici un ban de la guvern. Asta după ce au lucrat luni de zile cu fonduri proprii.

Şcoala primară din Pietroasele funcţiona într-o clădire veche de zeci de ani şi a intrat în reabilitare la începutul anului. Constructorul a apucat să refacă zidăria, a schimbat mobilierul, ba a refăcut şi instalaţia electrică. S-a oprit însă când şi-a dat seama că investeşte prea mult din propriul buzunar.

Pentru a relua lucrul, firma de construcţii ar mai avea nevoie de aproximativ 250.000 de lei, sumă din care şi-ar recupera şi restanţele. Asemenea şcolii din Pietroasele mai sunt alte 34 în tot judeţul.

Probleme sunt şi în judeţul Vaslui, unde 201 de şcoli sunt nefinalizate. În Suceava, consiliul judeţean va repara patru şcoli cu bani din fondul de urgenţă, pentru că de la guvern nu vine niciun ajutor.
Mai multe articole despre:
elevi guvern reparaţii şcoli copii fonduri bani