MENIU

Scenariu: Udrea, singurul ministru avizat negativ?

Elena Udrea nu are amintiri foarte plăcute din comisiile parlamentare

Teoretic coaliţia PD-L-UDMR-minorităţi-independenţi deţin majoritatea în comisiile de administraţie şi în cele de industrii din Senat şi Camera Deputaţilor, iar Elena Udrea ar trebui să treacă. Totul depinde de ceea ce vor parlamentarii maghiari sau cei independenţi: dacă vor vota pentru Udrea, sau dimpotrivă, vor vota împotrivă ori se vor abţine.

Miniştrii desemnaţi ai guvernului Emil Boc au trecut astăzi pe bandă rulantă prin votul comisiilor de specialitate din Parlament. Şi toţi, 14 deocamdată, au primit aviz pozitiv până acum, unii cu scoruri categorice: Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Mihail Dumitru, Cseke Attila etc.

Singurul ministru care ar putea primi aviz negativ din partea parlamentarilor este Elena Udrea şi asta pentru că propunerea de la Dezvoltare şi Turism a fost criticată în acest an şi de maghiari, pe vremea comisiei de anchetă Orban. Teoretic, matematica ţine cu Udrea: coaliţia guvernamentală ar trebui să aibă cu 5 voturi mai mult decât liberalii şi pesediştii. Totul se joacă la voturile udemeriştilor sau independenţilor, care dacă ar vota împotrivă sau se vor obţine, ar pica-o pe Udrea. Şefa de Dezvoltare va fi audiată de la ora 17.00.

Mai multe articole despre:
null