MENIU

Scena politică este în continuare în prim plan, în editorialele de miercuri

Foto: daakin.edu.eu

Rodica Ciobanu scrie despre "Guvernul care nu este", în Gândul: "Când şi-a citit lista Cabinetului, premierul desemnat Lucian Croitoru afişa un optimism temperat. Spunea că, în ciuda previziunilor potrivnice, guvernul său abia făcut are şanse să fie votat şi că PD-L "l-a asigurat" că are sprijin parlamentar. Astăzi, are ocazia să verifice dacă partidul prezidenţial - care l-a ajutat cu oameni, cum zicea Emil Boc - i-a furnizat şi suficiente voturi ca să treacă, sau doar l-a tras pe sfoară".

În Evenimentul zilei
, Silviu Dergiu semnează editorialul intitulat "Băsescu, infectat de PSD cu A/H1N1": "În România, nimic nu se vinde mai bine decât panica. Se zgâlţâie un pic pământul, moderatorii de televiziune se transformă rapid în seismologi de birt. Nu moare nimeni, slavă Domnului, dar asta nu-i împiedică să abordeze o mină potrivită la parastase. În tot acest timp, ratingurile posturilor unde lucrează explodează, odată cu încasările din publicitate".

În Adevărul, Ion Ioniţă scrie despre "Criza de prostie": "Mereu surprinzătoare, realitatea vieţii de zi cu zi în România vine încă odată să-i contrazică pe cei care pretindeau că mai înţeleg ceva din ceea ce se întâmplă. Tocmai se cristalizase ideea că trăim efectele toxice a trei crize suprapuse: criza economică, cea politică şi cea socială. Iată că nu sunt trei, ci patru, criza porcină intsalându-se cu aplomb pe agenda publică. Am constatat cu toţii că avem o problemă legată de acest virus A(H1N1)".

Cornel Nistorescu scrie în Cotidianul: "Tot timpul când s-a vorbit despre guvernul-fantomă al acestui fătălău economic numit Croitoru, oamenii din PDL au zis, la vot, nenicule, la vot! Acolo se vede majoritatea! E ca şi cum galeria de gâşte de pe marginea unei bălţi ar striga broscoiului, la luptă, la luptă! Nu te speria de crocodil! Îi poţi rupe dinţii! Şi pe urmă gâtul! Aşa şi PDL-ul cu al său Băsescu. În loc să-i zică lui Croitoru, scuze că te-am făcut de râs, îl încurajează să meargă cu adunătura lui în Parlament. Poate trece! Să fie oamenii lui Băsescu nişte tolomaci? Nu cred. Mai degrabă îi percep ca fiind cei mai vicleni din câţi au ieşit în scenă. Asta mă face să cred că ştiu ei ceva. O mişculaţie, o făcătură, o cumpărătură, o măsluire! Altfel, de ce-ar insista?".

Mai multe articole despre:
Băsescu guvern PSD dezbatere gripa subiecte editoriale