MENIU

Scandaluri în teritoriu, după ce mai mulţi directori de deconcentrate şi-au recuperat posturile în instanţă

Foto: emaramures.ro

Scandaluri în mai multe judeţe, după ce mai mulţi directori de instituţii deconcentrate şi-au recuperat posturile în instanţă. În Vrancea, noul şef al Direcţiei pentru cultură s-a trezit că nu-şi poate lua postul în primire. Fostul director nu a vrut nici în ruptul capului să iasă din birou pe motiv că are o decizie judecătorească pentru păstrarea funcţiei. Şi în Argeş, şefia Inspectoratului şcolar se poartă tot în instanţă.

Noul şef al Direcţiei pentru cultură Vrancea susţine că a fost trimis la muncă de însuşi ministrul Paleologu: "domnul ministru Paleologu m-a însărcinat. Mi-a spus: te duci acolo şi te apuci de muncă".

În judeţul Argeş, inspectorul şcolar general şi-a câştigat în instanţă dreptul de a-şi păstra locul de muncă, după ce a fost eliberat din funcţie de trei ori. Gabriel Bratu, inspectorul general demis, a declarat: "Am venit să-mi reiau activitatea, aşa cum prevede legea în urma pronunţării unei sentinţe de către Curtea de Apel, sentinţa executorie de drept".

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că problema se va rezolva. Între timp, Inspectoratul Şcolar Argeş e condus de Neculai Negoiţă, care a fost numit în luna mai. Până Guvernul va găsi o soluţie, atât şefii care şi-au recâştigat funcţiile în instanţă, cât şi cei care au fost numiţi, lucrează în paralel.

Mai multe articole despre:
scandal teritoriu directori deconcentrate