MENIU

Scandal uriaș în Jandarmerie! Șefului unui serviciu local, acuzat de hărțuire sexuală: bărbatul, înregistrat de angajate. Anchetă uriașă

Jandarmi/ Sursa foto: Facebook

Este scandal uriaș la Jandarmeria Maramureș. O angajată îl acuză pe inspectorul șef că a hărțuit-o sexual. Speriată că nu o va crede nimeni, femeia a înregistrat pe ascuns o discuție. Alte 4 angajate la Jandarmeria Maramureș și-au dat demisia luna trecută din cauza șefului. De cealaltă parte, bărbatul neagă toate acuzațiile. 

Agresiunea ar fi avut loc în biroul inspectorului şef, luna trecută. Angajata a crezut că e chemată pentru o discuţie legată de serviciu. A avut parte de o supriză, povesteşte ea. Petru Marcel Florişteanu a început să îi facă complimente și a încercat de mai multe ori să o sărute.

"A venit lângă mine, m-a înhățat de mijloc cu o mână, cu cealaltă m-a luat de față și m-a tras cu forța înspre dânsul cu intenția de a mă săruta pe gură. În acel moment m-am speriat și pur și simplu l-am lovit ca un act instinctiv de a mă apăra", povestește femeia. 

Reacţia acesteia l-ar fi înfuriat şi mai tare pe șef care de teamă că îl va reclama ar fi trecut la ameninţări.

"S-a dus înapoi spre scaunul dânsului începând să mă injure. I-am spus că voi reclama faptele sale, dar acesta a afirmat: <<Mă doare în… ! Poți să spui oricui vrei tu… este cuvânt tău împotriva cuvântului meu>>", a mai spus acesta, potrivit publicației vasiledale.ro.

Angajata şi-a dat seama că are nevoie de dovezi așa că după câteva zile s-a întors în biroul lui şi l-a înregistrat pe ascuns: "I-am spus să îmi dea o garanție că nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat. A sărit pe mine ca un leu, efectiv m-a înhățat. Dânsul nu a negat, nu a simțit nevoia să mă întrebe de ce sunt speriată. A confirmat că el nu sărută pe oricine".

Angajata a depus plângere penală pe numele șefului din jandarmerie, iar înregistrarea audio a ajuns probă la dosar. Și o anchetă internă a fost demarată.

De cealaltă parte, șeful Jandarmeriei nu recunoaşte nimic.

"Poziţia mea personală în calitate de persoană vizată în această sesizare este categoric că sunt nevinovat", spune șeful Jandarmeiei.

În urmă cu câțiva ani, inspectorul șef ar fi încălcat şi legile militare, care îi interzic să se împrumute de la subalterni, după ce ar fi luat 5.000 de euro de la un angajat.