MENIU

Scandal la comisia Udrea: Membrii Comisiei de anchetă s-au certat pe documentele primite de la Ministerul Turismului

Foto: NewsIn
Deputatul Robert Negoiţă i-au cerut secretarului comisiei, deputatul Claudiu Ţaga, să dea explicaţii în legătură cu lista documentelor primite de Comisia de anchetă de la Ministerul Turismului

Documentele primite de Comisia de anchetă privind cheluielile de la Ministerul Turismului au fost subiecte de ceartă între membrii comisiei. Deputaţii social-democraţi Robert Negoiţă şi Nicolae Bănicioiu i-au cerut secretarului comisiei, deputatul Claudiu Ţaga, să dea explicaţii în legătură cu lista documentelor primite de Comisia de anchetă de la Ministerul Turismului.

"Dacă dvs. vă permiteţi să primiţi documente de la minister şi să nu mi le puneţi la dispoziţie, punându-mă pe mine într-o situaţie jenantă faţă de dna ministru, într-o emisiune televizată, daţi-mi voie să protestez. Aş vrea să-mi daţi explicaţii ce s-a întâmplat. Eu sunt foarte revoltat din acest punct de vedere şi este inadminisbil ce se întâmplă. Aş vrea să-mi daţi explicaţii, nu accept aşa ceva", i-a spus social-democratul Robert Negoiţă secretarului comisiei. 

Negoiţă a reclamat faptul că "aseară într-o emisiune televizată dna ministru a intervenit şi, pe baza la ce am spus eu din documentul dat de secretarul comisiei, m-a făcut mincinos şi a spus că a trimisi toate documentele la comisie", iar din documentul primit de la secretarul comisiei reiese că "fără să fac un calcul matematic, în proporţie de peste 50% din documentele cerute Ministerului Turismului nu îmi sunt prezentate".

În replică, deputatul Claudiu Ţaga a afirmat că toate documentele pe care comisia le-a primit au fost puse la dispoziţia membrilor comisiei. "Avem arhivate documemtele, cererile noastre de documente pe care le-am înaintat MT", a completat Ţaga.

Ministrul Elena Udrea a cerut să răspundă întrebărilor lui Robert Negoiţă, dar a fost oprită de Ludovic Orban. "Vă rog să luaţi cuvântul atunci când vi-l ofer eu în calitate de preşedinte al Comisiei", i-a spus Orban.

De lipsa documentelor a fost deranjat şi deputatul Nicolae Bănicioiu. Şi ca să-i demostreze ministrului Udrea că nu a miniţit când a afirmat că nu a primit toate documentele cerute de comisie, a cerut voie să-i înmâneze acesteia lista actelor primite de la minister.

Vezi şi Udrea s-a prezentat la comisia parlamentară de anchetă şi a solicitat demisia a cinci dintre membri

Ludovic Orban: Elena Udrea a venit şi a sfidat comisia