MENIU

Scandal în lumea interlopă ieşeană: Nouă persoane, între care şi un agent de pază, au fost rănite

Foto: vrancea.com.ro
Scandalul a izbucnit într-un club din Iaşi. Un agent de pază a fost împuşcat cu un pistol cu aer comprimat în ochi

Conflict între interlopii din Iaşi. Un agent de pază a fost împuşcat cu un pistol cu aer comprimat în ochi, iar alte două persoane au fost rănite grav în urma unui scandal în care au fost implicaţi doi dintre fraţii Corduneanu. La camera de gardă a Spitalului Judeţean din Iaşi au ajuns, în total, nouă persoane care au fost rănite în altercaţie.

Scandalul a izbucnit într-un club din oraş, în jurul orei două noaptea. Potrivit martorilor, în altercaţia care nu a durat mai mult de 5 minute s-ar fi folosit pistoale cu aer comprimat şi bâte de baseball.

"Pe 21 martie, în jurul orei 2:00, IPJ Iaşi a fost sesizat cu privire la un scandal", a declarat subinspector Virginia Pralea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi. "Persoanele implicate în scandal au reuşit să fugă, iar în prezent sunt desfăşurate audieri", a completat Pralea.   

Doctorul Tudor Ciuhodaru, medic coordonator al unităţii de primire urgenţe din cadrul spitalului "Sf. Ioan" din Iaşi, a declarat că nouă persoane au fost aduse la spital, cu vârste cuprinse între 21 şi 41 de ani, prezentau fracturi în diferite zone ale corpului, cele mai multe la nivelul capului şi membrelor.

"După evaluare şi stabilizare, mulţi dintre pacienţi au necesitat explorări suplimentare la Spitalul de Neurochirugie. O pacientă în vârstă de 21 de ani, care prezenta o plagă la nivelul antepiciorului stâng, a fost operată", a completat dr.Tudor Ciuhodaru.

În cazul agentului de pază rănit, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi a precizat că acesta şi-a pierdul ochiul drept. 

Potrivit poliţiştilor, în scandal au fost implicate mai mult de zece persoane, cel puţin două dintre acestea fiind arestate şi, ulterior, eliberate de judecători după un conflict asemănător, între aceleaşi clanuri, desfăşurat în luna ianuarie, la un alt club ieşean. În cazul scandalului de vineri noapte, însuşi comandantul poliţiei municipale, Lucian Mursa, a venit la locul incidentului pentru a cerceta împrejurările în care a izbucnit conflictul.

Anchetatorii au precizat că în conflict au intrat membri ai clanului Corduneanu cu un grup condus de Cătălin Băcăuanul, cele două clanuri rivale disputându-şi supremaţia în Iaşi. Anterior, în februarie, doi membri ai clanului Corduneanu au fost arestaţi de poliţişti, însă judecătorii au stabilit cercetarea lor în stare de libertate. Polţiştii ieşeni afirmă că arestările făcute în luna februarie au stat la baza conflictului de vineri noapte.

Principalele acuzaţii aduse persoanelor implicate în acest caz sunt ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală gravă, lovire, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Mai multe articole despre:
Iaşi împuşcături conflict clan interlopi