MENIU

Scădere fără precedent a încasărilor în cinematografia americană

Foto: ianundercover.com

Cinematografia americană, lovită de criza economică, înregistrează o scădere fără precedent a încasărilor şi un declin al filmelor produse în SUA, ceea ce duce la dispariţia a mii de locuri de muncă.

Dovada faptului că cinematografia suferă din cauza crizei economice este numărul permiselor acordate pentru turnarea de filme în Los Angeles, care a scăzut cu 56% în primul trimestru al anului, deşi Hollywood-ul a avut un început de an favorabil, cu o creştere de 14% a încasărilor din publicitate.

Doar în luna ianuarie au fost concediaţi aproximativ 22.000 de angajaţii din acest domeniu (aproximativ 10%), potrivit serviciului de ocupare a forţei de muncă al statului California.

Scăderea vânzărilor de DVD-uri, declinul veniturilor din publicitate şi diminuarea surselor de finanţare au crescut prolemele industriei de la Hollywod. În plus, producţia de reclame pentru televiziune a scăzut cu 34%.

Potrivit unor surse din domeniu, citate de cotidianul american Los Angeles Times, anul acesta marile studiouri vor lansa doar cinci filme, faţă de 15 anul trecut.