MENIU

Şase oameni au fost răniţi în Nehoiaşu, în urma unei explozii subterane

Foto: Realitatea TV

Un grav accident de muncă s-a produs într-un tunel de aducţiune din localitatea buzoiană Nehoiaşu. Şase oameni au fost răniţi, dintre care trei au fost în stare gravă, în urma unei explozii.

Muncitorii se aflau într-o galerie, la trei kilometri adâncime, şi forau un canal de aducţiune către Hidrocentrala Siriu. Din primele cercetări a rezultat că o explozie controlată a fost amplificată de o acumulare de gaze. Tunelul a fost sigilat şi un procuror a început cercetările.

Muncitorii din schimbul doi au pus dinamită pentru a lărgi un canal de aducţiune către Hidrocentrala Siriu. Explozia a fost însă amplificată de o acumulare de gaze. Suflul a fost atât de puternic încât i-a aruncat la zeci de metri depărtare. Patru dintre mineri au reuşit să iasă din galerie şi au dat alarma.

Muncitorii din schimbul trei nu au mai intrat în galerie, care a fost închisă. Conducerea societăţii spune că deflagraţia nu s-a produs din neglijenţa oamenilor. Unul dintre minerii aflaţi în subteran şi-a salvat colegii grav răniţi. Din cei şase răniţi, doi sunt în stare gravă şi au fost trimişi la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Mina Nehoiaşu a fost sigilată, iar o echipă de anchetă formată din experţi în explozibili a încercat să afle în ce condiţii s-a produs deflagraţia.

Mai multe articole despre:
explozie muncitori răniţi news alert