MENIU

Şase medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de ştiinţe pentru juniori

Elevii români medaliţi cu aur, argint şi bronz la Olimpiada de Ştiinţe

Elevii români participanţi la a VI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de ştiinţe pentru juniori au obţinut o medalie de aur, două de argint şi trei de bronz.

Medalia de aur a fost câştigatã de Radu Mihai Popescu de la Colegiul Naţional \'\'Mircea cel Bătrân\'\' din Constanţa, în vreme ce Vlad Florin Lazăr, de la Colegiul Naţional \'\'Emanuil Gojdu\'\' din Oradea şi Ioana Codrina Simionescu de la Colegiul Naţional \'\'Gh. Vrânceanu\'\' din Bacău au intrat în posesia medaliilor de argint.

Medaliile de bronz au revenit Adrianei Andreea Neamţu de la Colegiul Naţional \'\'Moise Nicoară\'\'din Arad, respectiv lui Florin Sebastian Dumitru de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti,  şi lui Mihai Grigore Prună, elev  la Colegiul Naţional \'\'Vasile Lucaciu\'\' din Baia Mare.

Toţi componenţii lotului olimpic sunt elevi în clasa a IX-a. Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care competitorii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din 3 elevi) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au participat 259 de elevi din 47 de ţări.

Concursul s-a desfăşurat în perioada 2-11 decembrie 2009, la Baku, Azerbaidjan.