MENIU

Sărbătoarea Crăciunului este benefică pentru organism, spun medicii

Lumânările au un efect benefic pentru psihic

Crăciunul este sănătos! Este concluzia la care au ajuns cercetătorii unei universităţi germane . La starea noastră din zilele de sărbătoare contribuie ingredientele din mâncarea tradiţională, dar şi prezenţa celor dragi.

Cercetătorii germani ne încurajează să cântăm cât mai multe colinde de Crăciun, asta deoarece cântatul relaxează şi creşte optimisimul. Ei spun că este dovedit ştiinţific că oamenii care cântă au un număr mai ridicat de globule albe care cresc imunitatea organismului.

Activităţile în familie, precum împodobitul bradului, împachetatul cadourilor, pregătirea prăjiturilor, conferă senzaţia de siguranţă, de apartenenţă la un grup şi, nu în ultimul rând, provoacă bucurie.

Lumânările pe care le aprindem pe masa de Crăciun sau în brad au un efect benefic pentru psihic. Lumina şi căldura pe care o degajă lumânările sunt relaxante, spun specialiştii germani.

Lumânările cu miros de scorţişoară, foarte des folosite de Crăciun, dar şi mirosul de brad sunt utilizate în aromaterapie împotriva depresiei. Nucile şi migdalele din prăjituri conţin fosfor şi potasiu care ajută la buna funcţionare a creierului. Coriandrul adăugat la friptură este un bun antibacterian şi ajută la digestie.

Mai multe articole despre:
Sărbători sănătate Crăciun cercetare