MENIU

Şapte unităţi de învăţământ din Sibiu au cursurile suspendate la câte o clasă, din cauza gripei noi

<descriere>

Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Sibiu a decis să suspende cursurile la şapte clase, din şapte unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu, după ce au fost confirmate cazuri de gripă porcină, orele urmând să fie reluate în 7 decembrie, anunţă DSP Sibiu.

Unităţile de învăţământ unde va fi închisă câte o clasă sunt Şcoala Regina Maria, Colegiul Pedagogic, Colegiul \"Gheorghe Lazăr\", Colegiul Samuel von Bruckenthal, Liceul Economic, Liceul de Industrie Alimentară (LIA) şi Şcoala generală nr. 15, transmite corespondentul NewsIn.

În perioada în care cursurile vor fi suspendate, se vor efectua dezinfecţii şi vor fi luate toate celelalte măsuri care se impun în astfel de situaţii.

\"În aceste unităţi am avut confirmate şapte cazuri de gripă nouă şi, chiar dacă în aceste zile nu s-au efectuat cursuri, am decis închiderea claselor ca măsură de precauţie. Nu am vrut să riscăm\", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Adela Morar.

Elevii confirmaţi cu A/H1N1 sunt fie internaţi în spital, cum este cazul unei fetiţe din clasa I a Şcolii nr. 15, fie se află sub supraveghere acasă. \"Niciunul dintre elevii bolnavi nu prezintă o formă gravă a bolii şi nici nu prezintă complicaţii, motiv pentru care nici nu li s-a administrat vacinul împotriva gripei porcine\", a adăugat dr. Adela Morar.

În acest moment, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu A/H1N1 a ajuns în judeţul Sibiu la 42.