MENIU

Şapte instituţii din subordinea MTI vor fi restructurate, iar 627 de posturi vor fi reduse

Foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat astăzi, după şedinţa de Guvern, că se vor restructura un număr de şapte agenţii, societăţi şi companii din subordinea ministerului, iar 627 de posturi vor fi reduse.

"La ora actuală, Agenţia de Sănătate Publică a MTI se desfiinţează şi activitatea va fi preluată de Direcţia de Săntătate Publică din minister, apoi Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare şi Agenţia Naţională de Radio Comunicaţii Navale Radionav se desfiinţează şi activitatea va fi preluată de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa", a declarat Berceanu.

Potrivit acestuia, Societatea Comercială Maritim Training Center Television, care nu mai are niciun angajat, este în procedură de lichidare de la începutul anului şi într-un interval destul de scurt se va definitiva această procedură de lichidare.

"Compania Naţională Administraţia Porturilor Fluviale, cea care are toate porturile mici, se desfiinţează. Porturile pe care vor dori consiliile locale respective să le preia vor fi predate consiliilor locale, cele pe care consiliul local nu doreşte să le preia vor intra în Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime. Probabil o să îi schimbăm denumirea în Administraţia  Porturilor Dunării Maritime şi Fluviale", a mai spus ministrul transporturilor.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR Infrastructură va îngloba activitatea de la Societatea de Administrare a Activelor Feroviare, de la Societatea Feroviară de Turism şi de la Centrul de Calificare şi Instruire Feroviară, CNAFER, acestea din urmă urmând să se desfiinţeze.

"În total, prin aceste modificări, se vor reduce un număr de vreo 627 de posturi, cu o aproximaţie pentru că unele lucruri depind de deciziile Consiliilor Locale", a explicat Berceanu.