MENIU

Sancţiuni salariale pentru angajaţii de la morga spitalului din Vaslui care au încurcat două cadavre

Foto: profimed.ro

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a anunţat că toţi angajaţii implicaţi în încurcarea cadavrelor de la morga spitalului au fost sancţionaţi cu diminuarea salariului.

Directorul medical al SJU Vaslui, medicul Carmen Rotaru, a precizat că responsabil de faptul că o familie din Tanacu a primit de la morgă, cadavrul altei persoane, este autopsierul, care s-a ales cu cea mai mare penalizare.

"Vina aparţine în totalitate personalului de la morgă, nu există nicio scuză în acest caz. Autopsierul a fost penalizat cu 20% din salariu, pe o perioadă de trei luni, medicul anatomopatolog i se va lua 10% din salariu timp de două luni, iar şeful Serviciului de Anatomopatologie a fost sancţionat cu 5% din salariu pentru o lună", a declarat Carmen Rotaru, director medical  la SJU Vaslui.

O familie din comuna Tanacu a reclamat, la începutul săptămânii, că  personalul de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui a făcut o confuzie între cadavre şi a dat rudelor o altă persoană moartă.

Fiica femeii decedate, Emilia Prisecaru, s-a prezentat la morgă pentru a-şi lua mama acasă, pe care nu o mai văzuse de patru ani. Aceasta a observat că femeia arăta foarte schimbată, dar a crezut că boala de care suferise şi substanţele folosite la îmbălsămare au produs modificări, de aceea, a luat-o, fără să ceară explicaţii angajaţilor de la morgă.
Mai multe articole despre:
Vaslui spital morgă