MENIU

Samsung lansează noile camcordere full-HD - seria H

Foto: Samsung
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Samsung HMX-H106 este primul camcorder care are integrat un drive SSD intern de 64GB. Samsung Electronics îşi extinde familia de camcordere digitale full-HD prin lansarea a patru noi modele, HMX-H106, HMX-H105, HMX-H104 şi HMX-H100.

Noua serie H oferă utilizatorilor performanţă ridicată, filme în format full-HD, lentile HD Schneider Kreuznach Varioplan cu stabilizator optic de imagine şi un design nou.  Totuşi, cea mai importantă caracteristică este posibilitatea folosirii drive-ului Solid State Drives ce oferă memorie internă.

Modelul HMX-H106, noua vedetă a seriei de camcordere full-HD, este primul din lume care are integrată drive-ul Solid State Drive (SSD) cu o memorie de 64GB. Tehnologia Samsung SSD oferă un avantaj substanţial în comparaţie cu Hard Disk Drives (HDD), făcăndu-se remarcat printr-o performanţă superioară şi o memorie internă mult mai durabilă.

Spre deosebire de HDD, tehnologia Samsung SDD este mult mai uşoară, compactă şi foarte silenţioasă şi emite o cantitate foarte mică de căldură. De asemenea nu dispune de părţi mişcătoare, fapt ce reduce în mod semnificativ consumul total de energie şi măreşte fiabilitatea. Inexistenţa părţilor mişcătoare face ca tehnologia SSD să fie mai durabilă şi rezistentă la şoc şi vibraţii.

 



Acestea sunt considerate ameninţări pentru performanţele camcorderelor HDD. În plus, tehnologia SSD este mai rapidă ca cea HDD, incluzând boot-up-uri şi viteze de citire şi scriere mai rapide, ce sunt necesare pentru cantitatea de date înregistrate la rezoluţia full-HD. Atunci când citeşte şi scrie fişiere în mod activ, tehnologia SSD are un consum de aproximativ 1/8 din cel folosit de tehnologia HDD pentru aceeaşi operaţie.

HMX-H105 şi HMX-H104 dispun de o memorie SSD de 32 GB şi respectiv 16 GB  şi, la fel ca în cazul HMX-H106, permit consumatorilor să mărească capacitatea memoriei folosind un card de memorie SD/SDHC. Modelul HMX-H100 nu include un drive SSD intern şi necesită folosirea unui card de memorie.



Noua serie H full-HD utilizează o compresie H.264, ce măreşte semnificativ timpul de înregistare. Dacă este folosită rezoluţia full-HD şi este setat modul normal de înregistrare, utilizatorii pot capta până la trei ore direct pe memoria de 16GB a modelului HMX-H104, şase ore pe memoria de 32GB a modelului HMX-H105 şi, în premieră, un timp de 12 ore pe memoria de la 64GB a modelului HMX-H106.

Camcorderele oferă de asemenea un ecran LCD tactil de 2,7 inchi, ce serveşte ca o cale către funcţiile uşor de accesat. LCD-ul rotativ oferă acces către comenzile principale ale camcorderului, precum înregistrare şi zoom. Dacă este folosit cu grip-ul rotativ, tastele de control adiţionale, plasate pe ecranul LCD, permit controlul camcorder-ului fără efort din unghiuri dificile.

 

Mai multe articole despre:
Samsung cameră video camcorder