MENIU

Sâmbătă, tinerii au putut vizita gratuit orice muzeu din ţară

Foto: Realitatea TV

Grafitti, body painting, jocuri sportive şi concerte. Sunt câteva dintre acţiunile organizate de oficialităţi, sâmbătă, de Ziua Tineretului. De ziua lor, tinerii până în 35 de ani pot vizita gratuit orice muzeu din ţară.

În Bucuresti, în parcul Alexandru Ioan Cuza, începând cu ora 10:00, Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat un cross. Organizatorii au pus la bătaie premii constând în tricouri, şepci, bilete la teatru, tabere la munte sau excursii la Bruxelles.

În Parcul Tineretului, tinerii au jucat fotbal pe teren redus. Şi la Arcul de Triumf a avut loc o competiţie sportivă care a început la 9:30, iar la baza sportivă RATB s-a jucat şah, tenis de masă şi fotbal. În şcoli şi licee s-au organizat competiţii de volei, baschet şi fotbal.

La Iaşi a fost amenajat un teren de baschet în plină stradă. Oamenii, cu mic, cu mare, au sfidat ploaia şi au aruncat măcar odată la coş. Braşovenii au jucat handbal, s-au întrecut pe role, dar şi-au măsurat şi inteligenţa, la tabla de şah.

La Cluj, tinerii şi-au pus căştile de protecţie pe cap, s-au urcat pe biciclete şi au traversat oraşul. Alţii s-au întrecut pe role.

Litoralul a fost destinat demonstraţiilor de arte marţiale, dans sportiv, teatru şi street dance.