MENIU

Sâmbătă a expirat la PD-L termenul de depunere a candidaturilor pentru PE

Foto: emaramures.ro

Stabilirea candidaţilor pentru europarlamentare a intrat în linie dreaptă. Pentru PD-L, sâmbătă a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, în vreme ce liberalii mai au timp şi astăzi să-şi anunţe intrarea în competiţie. În culise, candidaţii îşi fac lobby intens pentru un mandat de cinci ani, cu 7.000 de euro brut pe lună.

Grosul candidaţilor este reprezentat de actualii europarlamentari. Pe lista PD-L, care ar putea fi deschisă de Theodor Stolojan, îi regăsim Marian-Jean Marinescu, Daniel Funeriu, dar şi Rareş Niculescu, cel care a ratat funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, după un scandal într-un club din Cluj-Napoca.

La PSD, Adrian Severin ar putea fi cap de listă, urmat de Daciana Sârbu, Rovana Plumb şi Ioan Mircea Paşcu. La PNL, au loc rezervat în faţă Daniel Dăianu şi Adina Vălean. Imediat după favoriţi vin cei care au rămas pe dinanafară la parlamentare.

La PNL, Norica Nicolai şi Adrian Cioroianu. La PSD, Adrian Păunescu, Şerban Nicolae, Ana Birchall şi Victor Negrescu. Avem însă şi new entry-uri care ar putea răsturna ordinea de pe liste.

La PDL: consilierul prezidenţial, Cristian Preda, şi mezina preşedintelui, Elena Băsescu. Există însă şi candidaţi care nu au rivali în partid, precum Corneliu Vadim Tudor.

Alegerile europarlamentare vor va avea loc între 4 şi 7 iunie. Românii vor trimite 33 de reprezentanţi la Bruxelles, cu doi mai puţin decât în 2007.

Mai multe articole despre:
PNL PE candidaturi PD-L