MENIU

Salvatorul Stelea! Portarul braşovean a închis poarta echipei sale şi l-a salvat pe Raskovic, de la Pandurii

Foto: NewsIn

Pandurii au dominat Braşovul, într-o partidă în care elevii lui Lucescu au fost depăşiţi constant de "autobaza" lui Cârţu, însă la final scorul a rămas alb, 0-0. Stelea a fost eroul Braşovului, după ce l-a înlocuit pe accidentatul Coman, după pauză, a închis poarta echipei sale şi l-a salvat pe atacantul sârb Raskovic, la o fază în care jucătorul Pandurilor a fost accidentat involuntar de N. Cponstantin.

Ce nu a reuşit Steaua au reuşit cei la Pandurii Tg. Jiu. În partida de sâmbătă cu FC Braşov, elevii lui Cârţu şi-au creat cu lejeritate o grămadă de ocazii în faţa grupării de sub Tâmpa. Defensiva lui Lucescu Jr, cea mai solidă din campionat, la egalitate cu cea a CFR-ului, a scârţăit ca niciodată.

Încă din debut, în minutul 2, gazdele au fost aproape de gol, însă Simion a ratat din 8 metri, după ce Tremonti a ratat un plonjon, în urma unei centrări de pe partea dreaptă. 10 minute mai târziu, Cardoso trimite o "bombă" din lovitură liberă, de la aproape 30 de metri,însă balonul loveşte bara din dreapta a porţii lui Coman. Paradoxal, cei care sunt la un pas să dea lovtura sunt braşovenii lui Lucescu. După o jumătate de oră de joc, Mingote are un reflex senzaţional, la un "cap" al lui Surdu din 6 metri, iar tabela rămâne neschimbată. În finalul reprizei înscriu cei de la Pandurii, dar golul lui Simion e anulat corect pe motiv de offside.

A doua repriză e la fel de spectaculoasă şi cu multe ocazii, în ciuda faptului că nu s-a marcat. La fel ca în debutul primei reprize, Pandurii au o ocazie importantă, dar Raskovic a reluat cu capul din 5 metri, puţin pe lângă bară, după o centrare a lui Tremonti.

Lucescu se vede nevoit să-l schimbe pe Dani Coman cu Stelea, din cauza unei accidentări la genunchi, dar veteranul şi-a făcut cu brio datoria, mai ales în minutul 70, când a avut două intervenţii providenţiale. Mai întâi a parat lovitura de cap a lui Raskovic, apoi a respins şutul din alunecare, din 5 metri, al lui Simion. Goolkeeper-ul braşovean a fost "salvator" şi pentru Raskovic, care a fost comoţionat la această fază de o lovitură de cap, în ceafă, a lui N. Constantin. Stelea a intervenit rapid şi i-a acordat primul ajutor atacantului sârb, până la intervenţia medicilor echipei.

Pe final, Voicu vede al doilea galben, Braşovul încheie al doilea meci consecutiv cu un om în minus, iar Pandurii a patra partidă fără gol marcat. Cu egalul de sâmbătă, gorjenii au obţinut un punct, însă bătălia la retrogradare e tot mai aspră. 

Vezi aici cele mai importante faze ale partidei Pandurii Tg. Jiu - FC Braşov

Mai multe articole despre:
Stelea FC Braşov Pandurii Tg. Jiu live