MENIU

Salonul Auto de la Frankfurt: fără modele futuriste şi mai sărac ca niciodată

Foto: e-wow.ro

Salonul Auto de la Frankfurt, ajuns la a 63-a ediţie, care şi-a deschis porţile miercuri, pare destul de sărac în acest an de criză, atât ca număr de participanţi, lansări de noi modele, dar şi ca vizitatori estimaţi, după premierele fastuoase din anii trecuţi.

Nici producătorii nu s-au mai înghesuit să participe, nume de marcă precum Honda, Nissan, Mitsubishi sau Chevrolet şi Cadillac nu se mai regăsesc pe lista participanţilor. Organizatorii mizează însă pe prezenţa companiilor coreene.

"La salon participă doar cei care au ce arăta. Până acum trebuia să participi, fie că aveai ce arăta sau nu, participarea era o obligaţie. Văd şi exponatele: nu mai sunt aşa de spectaculoase, se prezintă lucruri mult mai pământene, nu se mai prezintă variante futuriste, care ajută nu vânzarea, ci imaginea. E şi un nonsens ca pe timp de criză să venim cu chestii excentrice, care nu ajută clientul”, a declarat pentru Business Standard Alin Tapalagă, director general Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche România.

Citeşte mai mult în Business Standard