MENIU

Salina din Slănic Prahova atrage an de an mii de vizitatori

Foto: REALITATEA.NET
În Mina Unirea din Slănic Prahova, unde temperatura este aceeaşi, fie vară, fie iarnă: 13 grade Celsius.

Căutaţi să vă ascundeţi de căldură? Soluţia este Mina Unirea din Slănic Prahova, unde temperatura este aceeaşi, fie vară, fie iarnă: 13 grade Celsius.

Cea mai mare salină din Europa atrage în fiecare an mii de vizitatori. Pentru că este uriaşă, spectaculoasă, dar mai ales, este sănătate curată. Mulţi vin aici să se vindece de diverse afecţiuni respiratorii.

Îţi trebuie puţin curaj ca să cobori în subteran, la 208 metri adâncime. Mai ales că liftul, la prima vedere, nu pare deloc prietenos. Odată ajunşi în salină, brusc se face frig. Salina este formată din 14 camere, este unică în Europa datorită suprafeţei minei care are 90.000 de metri pătraţi şi o înălţime de 60 de metri, cu deschidere la tavan de 10 metri.

Este un important punct de atracţie mai ales datorită sanatoriului amenajat în interior cu paturi, cablu TV. Tratamentul se face prin respirarea aerului ionizat de pereţii minei. Nu se face un tratament medicamentos însă rezultatele sunt foarte eficace în cazul celor care suferă de astm bronşic. În salină sunt amenajate locuri de joacă, un teren de sport, o sală cu mese de biliard şi un bufet.

În anul 1881 s-a deschis mina Carol, din care s-a extras sare timp de 61 de ani. Chiar şi regii României au poposit aici. În anul 1912 s-a deschis mina Mihai, iar, în acest loc, s-a început exploatarea în anul 1943. Munca depusă de mineri era titanică: încărcarea se făcea manual în vagoneţi cu şine mici, cam 20-30 de tone.

Mai multe articole despre:
salină All Inclusive