MENIU

Salariile angajaţilor Autorităţii Aeronautice vor scădea de la 1 iulie cu minim 25%

FOTO: NewsIn
Radu Berceanu l-a eliberat din funcţie pe directorul general al Autorităţii Aviatice Civile.

Salariile de la Autoritatea Aeronautică Civilă vor scădea drastic, a spus Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Aceasta a anunţat pe 30 iunie că l-a demis pe actualul director al Autorităţii, iar în perioada următoare, sporurile angajaţilor de aici vor fi reduse, iar unele chiar vor dispărea cu totul.

"Domnul Florea Geică - anul trecut a câştigat fără prime, dar cu sporuri 47.000, deci 470 milioane de lei vechi pe lună sau mai bine zis pe pământ, dar în fiecare lună. Doamna Ilinescu Irina, de la Direcţia de Operaţiuni de Zbor a avut 42.754 RON", a anunţat ministrul Berceanu.

Ca să taie din veniturile uriaşe de la Autoritatea Aeronautică Civilă, Radu Berceanu a anunţat că multe dintre sporuri o să dispară, iar cei care au ieşit la pensie vor mai putea lucra numai cu acordul lui scris.

Ministerul Transporturilor a anunţat că va tăia şi din posturi, în special cele de conducere. La Autoritatea Aeronautică lucrează acum 208 angajaţi, 59 dintre ei ocupă o funcţie de conducere.

Radu Berceanu l-a eliberat din funcţie pe directorul general al Autorităţii Aviatice Civile

Noul director general al Autorităţii Aviatice Civile este Claudia Vârlan, care lucrează de 14 ani lucrează în Autoritatea Aeronautică.

Mai multe articole despre:
demitere Radu Berceanu salarii transporturi sporuri