MENIU

S. Oprescu: Băsescu susţine starea conflictuală din România, ducând la distrugerea statului în întregime

Foto: gardianul.ro
S. Oprescu: Avem nevoie de un preşedinte independent, tocmai pentru ca el să nu încerce cu disperare să ţină agăţat la putere partidul pe care îl conduce

Traian Băsescu este vinovat de situaţia în care se află România pentru că întreţine starea conflictuală existentă în ultimii cinci ani. Mai mult, şeful statului continuă să escaladeze acest conflict care nu duce decât la distrugerea statului în întregime, a acuzat, la Realitatea TV, candidatul independent la fotoliul de la Cotroceni, Sorin Oprescu.

"Sunt fericit că, în ultimele zile ale săptămânii care a trecut, s-a vorbit foarte tare de lucrurile de care eu vorbesc de mult şi anume de faptul că avem nevoie de un preşedinte independent, tocmai pentru ca el să nu încerce cu disperare să ţină agăţat la putere partidul pe care el îl conduce", a spus Sorin Oprescu, asigurând, totodată, că ar fi "cel mai consituţional preşedinte" şi asta pentru că nu are "stăpân", nu are agendă şi nu face parte din nicio formaţiune politică.

În opinia lui Oprescu, "atunci când avem nevoie de raţiune mai multă, noi producem conflict, noi, tot ceea ce înseamnă conducerea partidelor politice, tot ceea ce se întruchipează în vârful statului, în preşedintele Traian Băsescu".

"Preşedintele este vinovat pentru situaţia în care se află România pentru că întreţine această stare conflictuală de cinci ani de zile şi continuă să escaladeze acest conflict care nu duce decât la distrugerea statului în întregime, cu repercursiuni într-o spirală a răului", a acuzat Oprescu.

"Nu am niciun fel de agendă pentru că agendele acestea nenorocite, care sunt cu totul alte agende decât ale cetăţenilor, au produs tot marasmul acesta în care ne aflăm astăzi. Orice conducător s-a sprijinit pe agenda grupului de interese al conducerii partidului respectiv şi a ieşit ce-a ieşit", a încheiat Sorin Oprescu.