MENIU

S.Barbu: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe o combinaţie între pachetul Miclea şi pachetul Andronescu

Foto: NewsIn

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe o combinaţie între pachetul Miclea şi pachetul Andronescu, a declarat la Realitatea FM Sulfina Barbu.

Vicepreşedinte PD-L, Sulfina Barbu, consideră că pachetul de legi ale educaţiei propus de ministrul Andronescu era total în afara programului de guvernare şi a Pactului Naţional pentru Educaţie. Barbu spune că din proiectul Ecaterinei Andronescu vor fi preluate doar lucrurile bune.

Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul îşi va asuma răspunderea miercuri pe legea educaţiei
Deşi liderii PSD susţineau că premierul Emil Boc ar fi acceptat să-şi asume răspunderea pe legea educaţiei propusă de ministrul Andronescu, primul ministru îi contrazice. Şeful guvernului a anunţat că dacă actualul ministru nu-şi va modifica proiectul, până când documentul va corespunde pactului pentru educaţie şi programului de guvernare, o va face el.

Social-democraţii sunt de părere că "PD-L continuă să facă din acest proiect de lege un subiect de campanie electorală pentru Traian Băsescu, care a înfiinţat o comisie cândva privind problema educaţiei, care a eşuat".
"În coaliţie nu s-a stabilit asumarea răspunderii pe codul educaţiei. Apoi, codul educaţiei este cel al ministrului Andronescu, iar discuţiile trebuie să continue pe marginea acestei legi pentru ca un număr cât mai mare din cei implicaţi în educaţie să o aprobe", a declarat Bogdan Niculescu Duvăz la Realitatea FM.