MENIU

Rusia subliniază că nu există nicio dovadă de sabotaj la centrala din Siberia

Foto: www.russiablog.org

Parchetul federal rus a declarat vineri că nu există nicio dovadă de sabotaj la centrala hidroelectrică din Siberia, unde un accident produs luni s-a soldat cu zeci de morţi.

"În cadrul anchetei sunt verificate diverse versiuni privitoare la originea accidentului", a spus purtătorul de cuvânt Vladimir Markin.

"Totuşi, versiunea unui atentat nu a fost confirmată. Experţii FSB nu au descoperit urme de explozibili la locul accidentului", a subliniat el.

Un grup de islamişti a afirmat că a sabotat centrala hidroelectrică din Siberia, potrivit unui comunicat publicat vineri pe site-ul rebel Kavkazcenter.com.

"La 17 august a fost comis un act de sabotaj la centrala" din Siberia, scrie grupul "Riadus Salihiin"`.

"Am reuşit să punem în sala maşinilor o bombă antitanc cu declanşare programată, a cărei explozie a provocat pagube uriaşe, cu mult mai mari decât puteam spera", potrivit mesajului.

Grupul mai spune că la începutul anului "a fost luată decizia de a declanşa războiul economic împotriva Rusiei pe teritoriul ei".

Site-ul Kavkazcenter.com, considerat un site separatist cecen în timpul războiului, precizează că nu a făcut altceva decât să publice acest mesaj.

Premierul rus Vladimir Putin a afirmat vineri că cei 49 de dispăruţi în catastrofa de la centrala din Siberia ar trebui consideraţi morţi, ceea ce ar aduce bilanţul la 75 de persoane decedate.

"Este inutil să pretindem că nu este clar", a declarat Putin, în cursul unei vizite la centrala respectivă.

În prezent, bilanţul provizoriu este 26 de morţi.
Mai multe articole despre:
Rusia sabotaj hidrocentrală