MENIU

Rusia şi Iranul au purtat discuţii despre petrol şi gaze

Foto: RTV

Ministrul rus al energiei, Serghei Şmatko, a discutat la Teheran cu ministrul iranian al petrolului, Gholam Hossein Nozari, despre proiecte comune ruso-iraniene în sectorul petrolului şi gazelor, a anunţat Ministerul Energiei de la Moscova.

Rusia "i-a propus Iranului să vândă o parte din petrolul său la bursa din Sankt Petersburg", a anunţat ministerul. Acesta a salutat proiectul, calificându-l drept "un demers bun, în condiţiile în care toţi producătorii de petrol încearcă să-şi diversifice infrastructurile comerciale".

"Cele două părţi au discutat despre cooperarea din domeniul gazierr", a precizat ministerul rus, adăugând că discuţiile au fost caracterizate de "un nivel înalt de înţelegere şi încredere".

Săptămâna trecută, un oficial rus a anunţat că Moscova a încheiat construcţia primei centrale nucleare iraniene, la Buşer. Totuşi, aceasta va fi pusă în funcţiune peste câteva luni, în cel mai bun caz, întrucât Teheranul este vizat de sancţiuni internaţionale din cauza programului său nuclear..
Mai multe articole despre:
Iran petrol Rusia gaz