MENIU

Rusia a făcut primele teste pe voluntari pentru un vaccin împotriva gripei porcine

Foto: romaninuk.net

Primele teste clinice ale unui vaccin rus împotriva gripei porcine au fost făcute joi la Sankt Petersburg, pe 30 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

"Am făcut astăzi (joi - n.red.) teste clinice pentru a testa eficienţa vaccinului împotriva gripei" porcine elaborat în Rusia, a declarat un angajat al institului, Marina Stukova.

După injectarea vaccinului "Influvir", voluntarii vor rămâne circa o săptămână la Institutul Gripei, sub controlul oamenilor de ştiinţă.
"Am venit pentru că vreau să fac ceva pentru alţii", a declarat Maşa, o învăţătoare în vârstă de 28 de ani care părea emoţionată. "Apropiaţii mei s-au opus, pentru că au spus că nu vor să mă vadă un şoarece de laborator", a mărturisit un alt voluntar, Aleksei Bondarenko, un fost marinar în vârstă de 49 de ani. "Dar am decis să particip, pentru că nu este rău să faci ceva bun şi să câştigi şi bani", a adăugat el.

Toţi participanţii la testele clinice vor primi 10.000 de ruble (222 de euro). "Aş spune că, pentru majoritatea dintre noi, este un mijloc bun de a câştiga bani", a conchis el.

Testele clinice ale vaccinului ar urma să se încheie în luna noiembrie.
Peste 300 de cazuri de gripă porcină au fost diagnosticate în Rusia, potrivit celui mai recent bilanţ al serviciilor medicale din ţară, dat publicităţii pe 9 septembrie.