MENIU

Rusia a acordat un credit de 2,2 miliarde de dolari Venezuelei pentru cumpărarea de arme

Foto: noutopia.com

Rusia a acordat un credit de 2,2 miliarde de dolari Venezuelei pentru cumpărarea de armament rus, printre care 92 tancuri T-72 şi sisteme antiaeriene, a anunţat preşedintele Hugo Chavez.

"Guvernul rus a aprobat o finanţare de 2,2 miliarde de dolari pentru cheltuieli de armament. Graţie susţinerii preşedintelui rus Dmitri Medvedev şi a premierului Vladimir Putin, cumpărarea de armament a devenit viabilă", a spus Chavez.

Preşedintele a menţionat achiziţionarea a 92 tancuri T-72 "pentru modernizarea parcului nostru de blindate". 

În plus, Chavez şi-a anunţat intenţia de a instala "un sistem antiaerian puternic". "Am semnat deja contractul pentru aceste mici aparate", a spus Chavez, prezentând o fotografie cu lansatoare de rachete multiple mobile 300 mm Smerch, cu o rază de acţiune de 90 de kilometri. 

"Cu astfel de dispozitive le va fi greu să vină să ne bombardeze. Dacă ar fi cazul, să ştie că vom instala curând aceste sisteme", a subliniat Chavez.

Printre sistemele antiaeriene ce vor fi cumpărate figurează şi rachete sol-aer Antey 2.500 şi S-300V.

Preşedintele a justificat aceste achiziţii prin existenţa în Venezuela a unor rezerve de gaz şi petrol ce trebuie protejate. 

Rusia şi Venezuela au semnat între 2005 şi 2007 doisprezece contracte de armament în valoate totală de 4,4 miliarde de dolari. 

Mai multe articole despre:
Rusia armament Venezuela Hugo Chavez rachete sol-aer