MENIU

Rulmenţi Bârlad îşi reduce programul de lucru din cauza crizei economice

Foto: primariabarlad.ro

Cei 3.000 de salariaţii ai SC Rulmenţi SA Bârlad lucrează, de luni, în două schimburi a câte şase ore, măsurile fiind luate de conducerea fabricii în contextul crizei economice.

Directorul SC Rulmenţi SA Bârlad, Ismail Hakki Turanli, a declarat luni că, începând cu ultimul trimestru al anului 2008, scăderea nivelului comenzilor pentru anul 2009 a previzionat o scădere a nivelului activităţii.

"Societatea este nevoită să întreprindă temporar măsuri, adaptate acestei situaţii excepţionale, de reducere a volumului de activitate, cu atât mai mult, cu cât în luna ianuarie vânzările au scăzut sub aşteptări. În scopul evitării disponibilizărilor de personal, prin concedieri colective, am decis, pentru moment, reducerea timpului de lucru, de la opt la şase ore, aplicabilă întregului personal al unităţii. Excepţie fac doar sectoarele de lucru pentru care sunt asigurate comenzi ferme cu termene de livrare certe, în care se menţine programul de lucru normal", a declarat luni directorul SC Rulmenţi SA Bârlad, Ismail Hakki Turanli.

Acesta a precizat că în luna februarie se va reevalua activitatea, urmând a se face estimări pentru volumul de activitate aferent perioadei următoare. Conducerea fabricii nu a exclus varianta ca, din luna aprilie, dacă societatea va înregistra pierderi, jumătate dintre salariaţi, aproximativ 1.500, să fie concediaţi.  
Mai multe articole despre:
fabrică program de lucru criză economică