MENIU

Rugby: Înfrângerea României cu 0-134 în faţa Angliei a intrat în istorie

Foto: Realitatea.net

Umilinţa României, care a însemnat totodată cea mai categorică victorie obţinută de reprezentativa de rugby a Angliei, este considerată unul dintre cele mai importante 100 de momente ale istoriei centenare a stadionului Twickenham.

Templul sportului cu balonul oval, Twickenham Stadium, îşi sărbătoreşte centenarul în luna august. Cu acest prilej, Federaţia Engleză de Rugby a alcătuit un Top 100 cu cele mai importante evenimente petrecute pe această arenă, rugby-ul românesc având un loc insolit în acest clasament.

Umilitoarea înfrângere suferită de România în faţa Angliei, 0-134, care a fost o vreme record mondial, se află pe locul 73, evenimentele fiind luate în ordine cronlogică. Meciul s-a disputat în 2001 sub conducerea antrenorului Mircea Paraschiv, iar căpitanul naţionalei era Alin Petrache, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby.

De notat că jucătorii cei mai buni ai României, care evoluau la echipe din Franţa, nu au participat la meci pentru că federaţia a refuzat să le plătească diurne.

Cea mai categorică victorie a naţionalei Angliei se află mai sus în top decât concertul susţinut de Rolling Stones (locul 80) pe acest stadion sau decât meciul de retragere al lui Martin Johnson în faţa unei formaţii conduse de neo-zeelandezul Jonah Lomu (85).

Mai multe articole despre:
România Anglia rugby Alin Petrache Top 100