MENIU

Rudele tinerei paralizate în urma unui accident de circulaţie au deschis un cont bancar pentru cei care vor să o ajute

Foto: sxc.hu

Georgeta Ion, o tânăra de 27 de ani, paralizată în urma unui accident de circulaţie şi refuzată de centrele de recuperare din Bucureşti a fost internată miercuri la "Centrul de Excelenţă pentru recuperare doctor Nicolae Robanescu".

Ea se află pe mâinile unor medici care fac minuni cu copiii cu grave afecţiuni ale sistemului nervos central. Georgeta are însă în continuare nevoie de medicatie şi atenţie specială.

Neurorecuperarea este un domeniu extrem de dificil şi cu putine resurse. Sistemul sanitar tinde să considere că astfel de pacienţi sunt cauze pierdute, în timp ce clinicile specializate sunt suprasolicitate.

Georgeta Ion, mamă a două fetiţe, este imobilizată de cinci luni pe patul unui spital după ce a fost victima unui accident rutier. Şoferul care a lovit-o conducea beat şi fără permis.

Cazul i-a impresionat pe telespectatorii Realitatea TV care şi-au oferit sprijinul pentru Georgeta şi pentru cele două fetiţie ale ei. Ca urmare a mesajelor de ajutor, soţul Georgetei, Cristian Ion, a deschis un cont la BCR RO26RNCB0146085531510001, Sucursala Bolintin Vale.

O mână fermă de ajutor a fost întinsă de un medic logoped care are sub supraveghere mai multe astfel de cazuri în Bucureşti şi care a avut rezultate foarte bune până acum. La fel, o clinică de recuperare abia deschisă la Târgu Mureş şi-a oferit serviciile.

Ministrul Sănătăţii speră că problema de fond, adică lipsa de locuri în centrele de recuperare, se va rezolva odată cu trecerea spitalelor în subordinea autorităţilor locale. Acest lucru se va întâmpla abia după încheierea procesului de descentralizare.
Mai multe articole despre:
accident spital şofer maşină paralizie