MENIU

Rompetrol a scumpit benzina şi motorina cu 3 bani/litru, începând de miercuri

Foto: tmctv.ro

Rompetrol a majorat preţurile de referinţă la benzină şi la motorină cu 3 bani/litru, începând de miercuri, potrivit datelor prezentate de companie.

Benzina Efix 95 costă acum 3,18 lei/litru, iar benzina Euro Super 98 fără Plumb 3,81 lei/litru, în timp ce litrul de benzină Efix Diesel este de miercuri 3,60 lei.

Motorina Winter Diesel  este 3,90 lei/litru, iar litrul de motorină Super Euro 5 este 3,57 lei. 

Preţurile carburanţilor comercializaţi în staţiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% faţă de preţurile de referinţă.

De asemenea, compania LukOil România a scumpit de miercuri preţurile medii la benzină şi motorină cu până la 4 bani/litru.

În România, Rompetrol operează peste 400 de benzinării.

Grupul Rompetrol NV. este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, desfăşurându-şi activitatea în 13 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei.

Grupul Rompetrol este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în operatiuni adiţionale - explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achiziţionat în august 2007 o participaţie de 75% din acţiunile The Rompetrol Group.

Mai multe articole despre:
Rompetrol scumpire carburanţi