MENIU

Românul Mailat este acuzat oficial în Italia şi de violenţă sexuală

Nicolae Romulus Mailat, românul care este bănuit că a ucis-o, la sfârşitul lunii octombrie 2007, pe italianca Giovanna Reggiani, este acuzat oficial şi de violenţă sexuală, deşi raportul medico-legal nu a constatat acest fapt, relatează agenţia Adnkronos în pagina electronică.

Acuzaţia a fost formulată oficial, joi, de procurorul Maria Bice Barborini după ce în 21 februarie judecătorul Claudio Mattioli a refuzat să renunţe la acest cap de acuzare pentru care, în baza actualei legislaţii privind violenţa sexuală, se poate răspunde şi fără consumarea propriu-zisă a raportului sexual.

Romulus Nicolae Mailat mai este acuzat de omucidere şi jaf.

Procurorul Romei, Maria Bice Barborini, care instrumentează cazul Mailat, se va baza pe declaraţiile angajaţilor serviciilor de urgenţă, în care este descris modul în care a fost găsită Giovanna Reggiani după agresiune, pentru a decide dacă va continua să susţină acuzaţia de viol, informa la sfârşitul lunii februarie cotidianul Il Messaggero. Presa italiană a relatat că Reggiani a fost găsită cu pantalonii desfăcuţi şi fără lenjerie intimă.

Ataşatul Ambasadei Române la Roma, Marian Mândroc, declara, la sfârşitul lunii ianuarie, că expertiza medico-legală efectuată de autorităţile itlaiene a stabilit că trupul Giovannei Regiani nu prezintă urme de violenţă sexuală. Întrebat dacă ancheta poate să ia o altă întorsătură în urma verdictului dat de expertiza medico-legală, Mândroc afirma că "în dinamica acestui caz, orice este posibil".

"Eu pot să vă spun în schimb că din probaţiunea din cercetarea la faţa locului, din investigaţiile făcute de autorităţile italiene sunt prea puţine dubii cu privire la nevinovăţia lui (Mailat). Nu putem să ne pronunţăm până când justiţia italiană nu îşi spune ultimul cuvânt, dar probele adunate îl învinovăţesc", avertiza specialistul român.

Nicolae Romulus Mailat, un român de etnie romă în vârstă de 24 de ani, a agresat-o, la 30 octombrie 2007, pe Giovanna Reggiani, soţia unui oficial din marina italiană. Reggiani, intrată în comă, a murit, iar cazul a stârnit vie emoţie în Italia, ducând până la manifestări de xenofobie la adesa românilor şi a romilor din Italia. Mailat a fost arestat la scurt timp după incident, fiind denunţat de o conaţională. În timpul audierilor, Mailat a recunoscut că i-a furat geanta italiencei, dar a negat că ar fi agresat-o şi ar fi violat-o.

Sursa: NewsIn
Mai multe articole despre:
crimă Roma Romulus Mailat Giovanna Reggiani