MENIU

Românul arestat în Spania pentru uciderea unui narcotraficant a fost plasat în detenţie preventivă

Foto: usdoj.gov

Cele patru persoane, între care un român, suspectate că ar avea legătură cu asasinarea prin împuşcare, la începutul lunii ianuarie, într-un spital din Madrid, a fostului traficant columbian de droguri Leonidas Vargas, au fost plasate în arest preventiv în Spania, informează AFP.

Cei patru suspecţi, trei columbieni şi un român, ale căror identităţi nu au fost dezvăluite, au fost reţinuţi joi, în Spania.

Tribunalul superior de justiţie din Madrid, care a anunţat într-un comunicat plasarea lor în detenţie provizorie, nu a precizat gradul presupusei lor implicări în această crimă.

Leonidas Vargas, alias "Moşu'", în vârstă de 60 de ani, a fost împuşcat la 8 ianuarie în camera sa din spitalul "12 de octubre". Asasinul a tras asupra lui de patru ori, apoi a fugit.

Potrivit poliţiei, asasinatul este legat fără îndoială de o reglare de conturi între narcotraficanţi. Şase zile mai târziu, în Columbia, persoane neidentificate l-au ucis prin împuşcare pe fratele victimei, Fabio Vargas, precum şi pe actriţa columbiană Liliana Lonzano, iubita lui Vargas.

Leonidas Vargas fusese arestat la Madrid, în iulie 2006, când ieşea dintr-un hotel. Arestarea lui a intervenit în legătură cu un dosar referitor la un transport de 500 de kilograme de cocaină.

În momentul asasinării sale, Vargas era în libertate pe cauţiune din motive de sănătate, în aşteptarea judecării odată instrucţia în dosar încheiată. Columbia oferea pentru prinderea sa o recompensă de cinci milioane de dolari.

Mai multe articole despre:
Spania droguri Madrid traficant suspecţi român