MENIU

Românii vor avea anul acesta 11 zile libere, cu 3 mai multe decât în 2008

Foto: Realitatea TV

Românii se pot plânge de multe probleme pe care le vor întâmpina anul acesta, mai puţin însă de numărul sărbătorilor legale. În 2009 vom avea 11 zile libere.

Şi cum primele două zile libere din an, aproape că au trecut, cei care nu au petrecut suficient alături de cei dragi pot fi liniştiţi: urmează Sărbătorile de Paşte, care înseamnă alte două zile libere, pe 19 şi 20 aprilie.

Ziua Muncii cade într-o vineri, pe 1 mai, iar românii se vor putea distra pe cinste timp de trei zile. Anul acesta avem şi două noi sărbători legale: Rusaliile şi Adormirea Maicii Domnului, potrivit unui Proiect de Lege cu privire la Codul Muncii.

Vorbim de prima şi a doua zi de Rusalii, 7 şi 8 iunie şi ziua de Sfânta Mărie. De altfel, această zi a fost declarată nelucrătoare în urma intervenţiei lui Traian Băsescu, pe motiv că 15 august este o sărbătoare declarată legal nelucrătoare în alte zece ţări europene.

Şi nu ne oprim aici, până la finele lui 2009 mai avem încă trei zile libere. Ziua Naţională şi prima şi a doua zi de Crăciun.

Mai multe articole despre:
români 2009 sărbători legale