MENIU

Românii suspectaţi de uciderea "regelui cerealelor" din Italia, prinşi după ce unul şi-a sunat mama

Foto: lastampa.it

Cei trei români suspectaţi de uciderea "regelui cerealelor" şi a soţiei sale în apropiere de Napoli au fost prinşi după ce unul dintre ei a deschis un telefon mobil furat pentru a-şi suna mama, căreia i-a mărturisit fapta, relatează portalul Julie News.

"Am ucis două persoane, lovindu-le, nici măcar nu mi-am dat seama ce făceam", i-a spus mamei sale unul dintre agresori, fost grădinar al victimelor.  Bărbatul în vârstă de 22 de ani, Marius Acsiniei, era conştient că riscă să fie condamnat la 25 de ani de detenţie, dar a ameninţat că dacă va veni poliţia va deschide focul.

Miercuri noapte, cei trei români - Marius Acsiniei, Valentin Dumitriu, în vârstă de 22 de ani, şi Călin Petrică, în vârstă de 24 de ani - au încercat să îi jefuiască pe Franco Ambrosio, proprietarul companiei Italgra, şi pe soţia sa Giovanna.

Potrivit reconstituirii făcute de poliţie, soţii Ambrosio erau singuri acasă în noaptea respectivă, majordomul lor fiind liber. Bărbatul se întorsese acasă în jurul orei locale 20:00 (21:00 ora României), după câteva ore petrecute cu avocaţii pentru a se pregăti pentru un proces.

În jurul orei locale 22:00, (23:00 ora României), cei trei români au ajuns într-un parc din apropierea vilei omului de afaceri, unde au mâncat ciocolată şi au consumat alcool furate dintr-o casă aflată tot pe terenul vilei, casă închiriată unui avocat care era plecat din oraş.

Aflaţi în stare de ebrietate, românii au decis să jefuiască şi vila, despre care credeau că este tot goală.

Ei au intrat în bucătărie, probabil pentru a fura mâncare, fără a se feri să facă zgomot, ceea ce l-a alertat pe omul de afaceri. Când l-au văzut, agresorii probabil că au intrat în panică şi l-au lovit, provocându-i moartea.

O jumătate de oră mai târziu, probabil după ce au obligat-o să le dea banii şi bijuteriile, ei au ucis-o şi pe soţia italianului, Giovanna. Aceasta dormea îmbrăcată după cutremurul din Abruzzo, pentru a putea fugi în cazul unui nou seism. Femeia a fost lovită cu o cheie de roţi, care nu a fost găsită încă, a anunţat poliţia joi, într-o conferinţă de presă. După aceea, românii s-au refugiat la Licola, o localitate dn apropiere, unde au fost şi arestaţi. Ei nu erau înarmaţi şi nu au opus rezistenţă la arest.

Potrivit autorităţilor, românii au lăsat numeroase urme, ceea ce i-a ajutat pe anchetatori să îi prindă repede. Pe lângă multele amprente lăsate pe mobilă, pe corpul victimelor, pe mucuri de ţigări, sticle şi pahare, ei au furat cărţile de credit şi telefoanele mobile.  Atunci când i-au arestat poliţiştii au găsit o parte din pradă asupra lor: bijuterii, telefoanele mobile ale victimelor şi cărţile de credit. Banii lichizi furaţi nu au fost recuperaţi, însă.

Sute de persoane s-au strâns joi în faţa secţiei de poliţie din Napoli unde au fost duşi cei trei. La ieşirea lor, mulţimea a început să strige "Nenorociţilor!".

Procuratura din Napoli i-a acuzat pe cei trei de crimă cu circumstanţe agravante şi jaf cu circumstanţe agravante, transmite AGI. Procurorul Giandomenico Lepore a subliniat, însă, că ancheta nu s-a încheiat şi nu a exclus posibilitatea realizării unor teste ADN, deşi amprentele de la faţa locului corespund celor ale românilor.

Mai multe articole despre:
asasinat români Italia capturare