MENIU

Românii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de nivelul de trai

Foto: RTV

Românii sunt tot mai nemulţumiţi de nivelul de trai, spun că nu-şi mai permit lucruri scumpe, iar banii sunt tot mai puţini. În plus, potrivit unui sondaj realizat de compania Daedalus Millward Brown, în 2009 numărul celor care vor apela la credite sau vor cumpăra bunuri va fi mai mic.

Peste o treime dintre români spun că se aşteaptă ca în acest an să trăiască mult mai rău decât în 2008.

Asta în timp ce doar 1,4% speră să aibă parte de un trai mult mai bun. Efectele crizei se văd direct în buzunarele românilor. Numărul celor care îşi permit lucruri scumpe a scăzut şi tot mai mulţi români spun că banii le ajung doar pentru strictul necesar.

Deşi nu mai au bani, oamenii nu mai vor să se împrumute de la bănci. Peste 85% dintre români susţin că nu vor contracta credite anul acesta. Nici cumpărăturile în rate nu mai sunt preferate. Cei care spun că nu vor cumpăra produse în rate depăşesc 80%.

Românii care mai au ceva bani se declară precauţi. Ei spun că anul acesta vor alege să facă investiţii imobiliare, depozite bancare sau vor cumpăra acţiuni.

Deşi recunosc faptul că le este din ce în ce mai greu, românii nu renunţă la vacanţe. Numărul celor care vor alege să meargă într-o excursie în ţară sau străinătate este mai mare decât anul trecut.

Mai multe articole despre:
bani nivel de trai criză economică