MENIU

Românii sunt de acord cu reducerea numărului parlamentarilor, arată un sondaj CSOP

Foto: NewsIn

Românii sunt de acord cu reducerea numărului parlamentarilor, indică un sondaj de opinie realizat de CSOP, la comanda PD-L.

În cazul organizării unui referendum privind reducerea sau creşterea numărului membrilor Parlamentului României, 82,2% dintre românii cu drept de vot ar fi de acord cu micşorarea numărului parlamentarilor, în timp ce 0,4% ar susţine creşterea numărului membrilor Parlamentului României, indică un sondaj de opinie realizat de CSOP.

9,2% din numărul românilor cu drept de vot ar dori să fie menţinută actuala componenţă a Parlamentului, iar 8,2% nu s-au decis încă. 

Sondajul a fost realizat de CSOP în perioada 17 septembrie - 7 octombrie 2009, pe un eşantion de 18.348 de persoane cu probabilitate mare de vot la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie 2009. Eroare de reprezentativitat este de ±0,7% cu o probabilitate de 0,95.

La sfârşitul lunii septembrie, preşedintele Traian Băsescu a propus organizarea unui referendum pentru a consulta populaţia în legătură cu reducerea Parlamentului la o singură cameră, care să aibă maximum 300 de parlamentari. Şeful statului a propus ca dată de organizare a referendumului ziua de 22 noiembrie, ziua alegerilor prezidenţiale.