MENIU

Românii încep să renunţe la vacanţele în Mexic, din cauza gripei porcine

Foto: gadtour.ro

Tot mai mulţi români renunţă la ideea de a-şi petrece vacanţa în Mexic, de la apariţia cazurilor de gripă porcină, orientându-se spre alte destinaţii exotice, au declarat reprezentanţii agenţiilor de turism de pe piaţa românească.

"Acum o săptămână aveam aproximativ zece cereri pentru Mexic. După declanşarea epidemiei de gripă porcină nici nu se mai pune problema de a vinde pachete turistice pentru această destinaţie. Toţi cei care s-au arătat interesaţi de Mexic vor opta, în cele din urmă, pentru alte destinaţii similare. Anul trecut am vândut circa 10-12 sejururi pentru Cancun şi Acapulco", a declarat directorul de programe al agenţiei de turism Ultramarine Travel International, Ovidiu Zaim.

Şi agenţia Kara Travel, precum şi agenţia online Invia au vândut anul acesta mai puţine pachete turistice pentru această destinaţie, comparativ cu anul trecut. "Anul trecut am vândut trei pachete. Anul acesta doar unul. Acum nu mai pleacă nimeni în Mexic. Noi sperăm ca până în octombrie, când se va relua puternic sezonul turistic în Mexic, gripa porcină să fi trecut deja", a declarat un reprezentant al Kara Travel.