MENIU

Românii din Italia au fost uitaţi de politicienii români în campania pentru PE, susţine o asociaţie

Foto: jobcocktail.ro

Asociaţia Românilor din Italia protestează faţă de indiferenţa manifestată de candidaţii români la alegerile pentru Parlamentul European în privinţa comunităţii române din Italia şi faţă de întreaga diasporă, în general, potrivit unui comunicat al preşedintelui ARI, Eugen Terteleac.

"Niciun candidat român la aceste alegeri nu a venit în Italia, nici nu a transmis în vreun discurs public mesaje către românii care trăiesc în străinătate. Constatăm că, dacă până acum politicienii români veneau doar în preajma alegerilor în diasporă, acum nici măcar acum nu se mai deranjează. Indiferenţa este totală, deşi aceste alegeri ne interesează mai mult poate decât cele pentru Parlamentul român sau pentru preşedintele României", potrivit comunicatului.

Textul subliniază că "Parlamentul European este cea mai bună tribună de unde pot fi apărate drepturile românilor din diasporă, unde se pot crea legături directe între politicieni şi partide din diferite state".

Asociaţia consideră că românii din diaspora nu mai sunt interesanţi pentru politicieni. "Poate pentru că la ultimele alegeri au fost puţini românii care au votat în străinătate. Motivele pentru care au votat puţini se ştiu - secţii de votare insuficiente, lipsă de informaţie, lipsă de interes", subliniază comunicatul.