MENIU

Românii au cheltuit în medie 150 de lei la Târgul de Carte Gaudeamus - VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus noiembrie 2009
Târgul de carte Gaudeamus

Peste 30.000 de persoane au vizitat Târgul de Carte Gaudeamus, în primele două zile. Comparativ cu anul trecut, vizitatorii nu par influenţaţi de criza financiară, iar bugetul alocat achiziţionării de cărţi variază între 100 şi 200 Ron.

După numai două zile de la deschidere, organizatorii şi reprezentanţii editurilor se declară mulţumiţi de numărul mare de vizitatori. Acest rezultat este unul extrem de încurajator, în pofida situaţiei dificile pe care piaţa de carte o traversează în această perioadă.

\"Literatura se vinde cel mai bine. Se pare că perioada de criză îi face pe cititori mult mai sensibili la preţuri. De asemenea, publicul a evitat aglomeraţia din weekend şi a venit în primele trei zile în număr foarte mare\", spun reprezentanţii  editurii Curtea Veche.

Deşi, bugetul alocat achiziţionării de cărţi nu este foarte mare, vizitatorii celei de-a 16-a ediţii a Târgului de Carte Gaudeamus se declară mulţumiţi de reduceri şi de pachetele promoţionale.

Vineri Editura Paralela 45 a organizat evenimentul literar \"Nicolae Manolescu - 70\". Cu această ocazie au fost prezentate volumele \"Manolescu - 70\", \"Viaţă şi cărţi. Amintirile unui cititor de cursă lungă\" de Nicolae Manolescu, \"Nicolae Manolescu: de la cronica literară la Istoria critică...\" de Ion Bogdan Lefter şi \"Criticul literar Nicolae Manolescu\" de Lazlo Alexandru.

Pe 28 noiembrie, Ambasada Franţei va organiza la Târgul de Carte Gaudeamus o masă rotundă cu tema \"Romanul grafic la confluenţa dintre roman şi benzile desenate\" cu invitaţi de la edituri internaţionale şi ilustratori. Editura Cartea Românească va fi prezentă cu o dezbatere pornind de la volumul \"Întâlnire pe strada Revoluţiei nr. 98\" coordonat de Dan Lungu şi Lucian Dan Teodorovici.

385 expozanţi - 200 de edituri şi alte 184 de organizaţii culturale - participă timp de cinci zile la cele 530 de evenimente prevăzute în cadrul târgului organizat de Societatea Română de Radiodifuziune.

Târgul  poate fi vizitat sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 16.00.

Un bilet de intrare costă 4 lei pe zi sau 10 lei pentru toate zilele de târg, elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii având acces gratuit, pe baza documentelor specifice.

Mai multe articole despre:
Gaudeamus cărţi vizitatori cumpărători