MENIU

România va fi ţara invitată de onoare în 2012 la Târgul Internaţional de Carte de la Torino

Foto: jiunimea.gds.ro

România va fi ţara invitată de onoare la ediţia din 2012 a Târgului Internaţional de Carte de la Torino, invitaţia fiind lansată de preşedintele Fondazione per il libro, la musica e la cultura, Rolando Picchioni, co-organizator al manifestării, informează Institutul Cultural Român (ICR).

Anul acesta, România va participa, în premieră, la cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Torino, între 14 şi 18 mai, cu un stand naţional cu tema "1989-2009: Confirmări şi debuturi în literatura română".

Editurile care vor participa Târgul de la Torino sunt Polirom, Humanitas, Corint, Curtea Veche, Vinea, Paralela 45, Brumar, Ideea Europeană, All, Editura Academiei Române şi Centrul Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român.

Prezenţa românească la ediţia din acest an a Tâgului va include opt evenimente dedicate promovării literaturii şi autorilor români, programelor de profil ale ICR şi schimburile culturale între Italia şi România. Petru Cimpoeşu va fi prezent la Milano, pe 19 mai, cu ocazia lansării ediţiei italiene a romanului "Simion liftnicul. Roman cu îngeri şi moldoveni".

Cu peste 1.400 de editori participanţi şi peste 300.000 de vizitatori în cinci zile, Târgul Internaţional de Carte de la Torino, ajuns anul acesta la cea de-a XXII-a ediţie, este cea mai amplă manifestare de profil din Italia şi una dintre cele mai importante din Europa. Iniţiat în 1988, Târgul Internaţional de Carte de la Torino va ajunge la 2012 la cea de-a XXV-a ediţie.
Mai multe articole despre:
târg cărţi Torino literatură ICR