MENIU

România, prima la apeluri false către numărul de urgenţă 112

Foto: Realitatea TV

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la apeluri false primite la 112. În opt din zece cazuri operatoarele sistemului de urgenţă primesc informaţii eronate sau sunt obligate să asculte glume ori înjurături. Oricum numărul telefoanelor ciudate este într-o uşoară scădere. În urmă cu patru ani 92% dintre apelurile de urgenţă erau false.

O operatoare de la 112 discută adesea cu câte un bucureştean care sună doar pentru a înjura. Cazurile de acest fel sunt în continuare foarte dese. Anul trecut din cele 30 de milioane de telefoane primite la 112, 24 de milioane au fost glume proaste.

În Europa toate serviciile de urgenţă sunt hărţuite cu telefoane ciudate. În funcţie de gradul de civilizaţie numărul este mai mic sau mai mare. Cel mai bine stă Finlanda care are doar 2% apeluri false.

Cei mai mulţi dintre oamenii care hărţuiesc operatoarele de la 112 sunt identificaţi imediat de sistem şi amendaţi de poliţie. În cazul în care sună de pe telefoane mobile ei pot primi automat cincizeci de sms-uri în care sunt anunţaţi că au încălcat legea. Sistemul românesc de urgenţă este unul dintre cele mai performante din Europa.

Mai multe articole despre:
România apel Uniunea Europeană urgenţă