MENIU

România este ţară sursă pentru traficul de femei şi copii în Vest

Foto: www.voccoquan.com

Traficul cu fiinţe umane, preponderent cu femei pentru prostituţie şi copii pentru cerşit, împarte Europa în ţări sursă, de tranzit şi de destinaţie, România fiind ţară sursă pentru vestul continentului, dar şi de tranzit pentru reţelele din Asia, a declarat, vineri, chestorul Marian Tutilescu.

Potrivit chestorului principal de poliţie Marian Tutilescu, traficul cu fiinţe umane la nivel european este în prezent la cote ridicate, reţelele transfrontaliere transportând tot mai mulţi copii din ţările situate în estul continentului în cele din vest. La fel, piaţa sexuală din vestul Europei este aglomerată de femei provenite din ţările estice, a precizat Tutilescu la conferinţa de presă ce a marcat sfârşitul celei de-a XXXI-a ediţii a Conferinţei Şefilor Poliţiilor din Capitalele Ţărilor Europene.

"Traficul cu fiinţe umane a fost unul dintre punctele principale de discuţie la această întâlnire şi au fost prezentate problemele cu care se confruntă poliţiile din capitalele ţărilor europene. A fost o ocazie bună pentru schimb de experienţă şi pentru a cunoaşte metodele prin care reţelele internaţionale acţionează pe teritoriul Europei", a subliniat Tutilescu.

Tot el a spus că în Bucureşti predomină infracţiunile "de vitrină", care provoacă disconfort social, şi nu cu cele comise cu o violenţă ieşită din comun aşa cum se întâmplă în alte ţări. Marian Tutilescu a explicat că, în Bucureşti, tâlhăriile comise prin smulgerea unor bunuri, precum şi furturile sunt cele mai întâlnite în statisticile poliţiei. "Dacă anul trecut în Bucureşti au fost furate 1400 de maşini, în Varşovia s-au furat peste 11.000, iar la Budapesta peste 3000. În Bucureşti nu au avut loc în ultimii 50 de ani jafuri armate. Nu pot spune despre multe capitale la fel. Nici asasinate la comandă sau răpiri nu au fost înregistrate", a argumentat chestorul.
Mai multe articole despre:
copii trafic prostituţie femei Vest