MENIU

Rodica Ciobanu: Totul despre bani

Foto: gandul.info

Jerpelită de atâta întrebuinţare în politică, metafora mariajului a căpătat, în interpretarea ministrului Transporturilor Radu Berceanu, sugestii decadent erotice, prin adăugarea la cuplul oficial a unei a treia persoane, lucru la care fruntaşul pedelist în ruptul capului nu consimte. „Eu cred că, dacă vrei să te căsătoreşti cu cineva, trebuie mai întâi să des­faci căsătoria dinainte. Nu poţi să faci, cum se spune, un menage a trois”.

Ceea ce descrie însă ministrul nu este un aranjament amoros în trei, ci curată bigamie, situaţie inacceptabilă, subliniată de colegul şi premierul său, Emil Boc: „Dacă eşti căsătorit, să fii căsătorit cu aceeaşi persoană şi în Bucureşti, şi în teritoriu”. Bigamul, în cazul de faţă, este PSD, iar amanta sau nevasta din provincie este liberală.

PD-L - soţia numărul unu, luată cu acte şi nuntă – se simte înşelată şi îi cere să-şi clarifice statutul. Şi, cum de tandreţe conjugală nici nu poate fi vorba  (vezi scandalul domestic cu pistoale, de la Găneasa), motivul pentru care pesediştii trebuie să pună capăt desfrânării lor politice este „coerenţa actului de guvernare”.

Citeşte mai mult în Gândul

Mai multe articole despre:
guvernare PSD coaliţie Berceanu Boc PDL