MENIU

Roche, producătorul Tamiflu, colaborează strâns cu OMS şi cu statele afectate de gripa porcină

Foto: wikimedia.org

Grupul farmaceutic elveţian Roche, care produce medicamentul antiviral Tamiflu, a confirmat că lucrează în strânsă colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi cu statele afectate de gripa porcină, transmite AFP.

"OMS a recomandat intensificarea pregătirilor pentru a face faţă unei pandemii", a declarat directorul diviziei farmaceutice, William Burns, citat într-un comunicat al Roche. Laboratoarele din Basel "cooperează în strânsă colaborare cu OMS şi cu guvernele, pentru a combate o eventuală pandemie de gripă" porcină, a subliniat el.

Grupul "intensifică pregătirile antipandemice" pentru a "garanta disponibilitatea" medicamentului Tamiflu, eficient împotriva gripei porcine de tip A/H1N1.

OMS "rămâne în faza de alertă patru" pe o scară cu şase nivele, a anunţat numărul doi din organizaţie, Keiji Fukuda, subliniind că "situaţia epidemiologică va continua să evolueze".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat 64 de cazuri de gripă porcină în Statele Unite, ceea ce ridică bilanţul mondial la 105 infecţii, dintre care şapte mortale în Mexic.

În februarie, laboratorul elveţian a anunţat că peste 220 de milioane de doze de Tamiflu sunt disponibile în lume, iar statele şi organizaţiile internaţionale şi-au suplimentat stocurile, din cauza ameninţării gripei aviare.

Roche s-a declarat "dispus" luni să distribuie în lume trei milioane de doze de Tamiflu, pe care le-a oferit în 2006 OMS. Acest medicamente sunt stocate pentru organizaţie în Elveţia şi Statele Unite şi pot fi trimise în 24 de ore.

Grupul nu a primit deocamdată o cerere OMS în acest sens, a anunţat un purtător de cuvânt al Roche.

Mai multe articole despre:
Tamiflu OMS Roche gripă porcină