MENIU

Roberta Anastase: Cererea procurorului general în cazul Adrian Năstase se află în continuare pe ordinea de zi

Foto: rtv

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat marţi că cererea procurorului general privind reluarea votului pentru permiterea începerii urmăririi penale a lui Adrian Năstase este în continuare pe ordinea de zi a deputaţilor şi va fi discutată din nou în plen.

"E pe ordinea de zi şi va fi discutat", a spus Roberta Anastase, la Realitatea TV, cu referire la dosarul Zambaccian 1. 

Ulterior, Anastase a spus că scrisoarea de clarificare privind numărul dosarului pe numele lui Adrian Năstase pentru care se cere urmărirea penală va fi trimisă procurorului general în cursul zilei de miercuri şi că, în funcţie de momentul când se primeşte un răspuns, discuţia se poate relua în Parlament, subliniind că există "toată disponibilitatea" pentru a discuta acest caz cât de repede posibil.

Roberta Anastase a explicat faptul că deputaţii PSD, încercând să dea un răspuns prin care care să respingă solicitarea procurorului general, "au inventat un proiect de hotărâre care să declare inadmisibilă această cerere".

Proiectul de hotărâre prin care se consideră drept inadmisibilă cererea procurorului general privind reluarea procedurii parlamentare în dosarul Zambaccian 1 a fost propus de deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz.

Lucrările Camerei Deputaţilor pe dosarul Zambaccian au fost sistate marţi, după ce a fost votată o propunere a udemeristului Marton Arpad de a se cere Procurorului General să clarifice dacă există două dosare ale lui Adrian Năstase, aşa cum a susţinut PDL.